Mi vagyunk a Grund! [Ifitábor - 2023]

Az idei ifjúsági tábornak – akárcsak a kis- és nagytábornak – a témája a család volt. Tápiószentmártoni táborhelyünk erre az egy hétre a Grunddá változott, ennek fényében próbáltuk mélyíteni a családról vitt gondolatokat a fiatalokban. A programot tekintve minden napra jutott valami: éjszakai akadályverseny, táncház, strand, volt felhőszakadás miatti testvéries összefogás, exatlon, fiú-lány nap. A lelki tartalmat idén a család különböző témáiról tartott előadások, az azt követő kiscsoportos beszélgetések, valamint a szentmisék, a bűnbánati liturgia és gyónási lehetőség, valamint a közbenjáró imával egybekötött szentségimádás jelentette.

Az alábbiakban részletesebb beszámolót egy kisebb testvér tollából olvashatunk, aki arról tesz tanúságot, hogy megértette, nem csak attól függ a tábor „sikere”, hogy mi történik Tápiószentmártonban…


Számomra hatalmas élmény volt az idei ifjúsági tábor, de nem tudom biztosan, hogy erre mi a magyarázat. Sokat gondolkodtam, hogy a táborban, esetleg a közösségben lett valami újdonság, vagy én változtam az elmúlt évekhez képest.
A kérdésemre a válasz azonban egészen egyszerű: a tábor sikere mögött rengeteg háttérimádság áll. A táborban nemcsak a fiatal generáció volt jelen, hanem minden otthon maradt szülő és nagyszülő aggódó, szerető háttérimádsága is. Emellett az egykor aktív tápiósok (akik nélkül az akadályversenyünk sem valósulhatott volna meg) imádságának is köszönhető, hogy Isten is ott volt a táborozók, a kisebb testvérek és a konyhás nénik között. A háttérimádkozók és mi is a tábor alatt kértük Isten jelenlétét, és Ő ott volt, elküldte nekünk Szentlelkét, azt az Erőt, ami a közösségünket egybentartja. „Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak.” (Lukács 11,10) Szeretném kiemelni Szegedi László atyát, akivel bármikor találkoztam mindig csillogó szemekkel érdeklődött a táborról; ilyenkor mindig éreztem, hogy a szeretete az egyik legnagyobb közbenjárás közösségünkért.

Fontos megjegyeznem, hogy a Tápió nemcsak nyáron egy hónapig Tápió, hanem év közben is az, minden nap. Imádkozzunk a közösségünkért, kérjük Szűz Mária közbenjárását nap, mint nap!

Pelyhe Gergő

Az ifjúsági táborban készült képek megtekinthetők ITT.