Családként a kistáborban [Kistábor - 2023]

2023-ban táboraink témája a CSALÁD volt. A kistáborban Encanto varázslatos világán keresztül tanulhattak és beszélgethettek a gyerekek számos dologról a családdal kapcsolatban. Az együtt töltött idő alatt sok játékos közösségi (vízicsata, strand, akadályverseny, táncház) és lelki élményben (szentségimádás, szentmisék, bűnbánati alkalom, közbenjáró ima) részesültek. Reméljük, hogy valamennyien gazdagodtak a tábor ideje alatt!

Alább egy kisebb testvér beszámolójában arról olvashatunk, hogy bizony, nemcsak a gyerekek, hanem a szolgálók is bőven szerezhetnek élményeket egy ilyen tábor során.


Számomra az idei gyerektábor is rengeteg élményt és emléket adott. Ha ezek közül most mindegyikről írnék, talán már túl hosszú lenne ez a beszámoló, ezért most csak párat emelnék ki.

Idén másodjára szolgáltam kisebb testvérként, már talán kicsit több tapasztalattal, mint tavaly. Az első élmény, amit kiemelnék mindenképpen, az a KT-gárda családiassága és segítőkészsége lenne. Ez a csapat a táborban remekül összekovácsolódott, és csodálatos volt érezni, hogy minden helyzetben van mellettem közülük valaki, akire számíthatok. Nekem személyesen kicsit visszaköszönt az ifitáboros „mi vagyunk a Grund” érzés. Úgy éreztem, hogy a szolgálat során rengeteg áldásban részesültünk közösen, és felemelő volt, hogy ezt közvetíthettük a résztvevő gyerekek felé.

Ezzel mennék tovább, tehát jöjjenek a tábor valódi főszereplői: a gyerekek. Már-már felfoghatatlan volt számomra az a szeretetet, amit tőlük kaptunk, attól a perctől kezdve, hogy beléptek a tábor kapuján. A tábornyitó után nem sokkal már azon kaptam magam, hogy az esti mesében Jancsikát alakítok, a kiscsoportban „Szeretsz?” játékot játszunk, vagy a kérdéseket dolgozzuk fel velük együtt, és mindez idő alatt tábortűzi műsort szervezünk a segítőtársammal… Mindezt már nem munkának, kimerítő feladatnak fogtam fel, hanem egyenesen élveztem. Szívmelengető volt átélni, ahogy fejlődött a bizalmi kapcsolat köztünk és a gyerekek között és a tábor utolsó napján úgy búcsúztunk egymástól, mint egy nagy család.

Mit érzek most, jóval a táborszezon után? Nos, még mindig hála van a szívemben valahányszor visszagondolok erre az egy hétre. És tudom, hogy az, hogy ez a tábor ilyen jól sikerült, nem a mi érdemünk, ezért a dicsőség csakis Istent illeti, hiszen nélküle nem sikerült volna. J

Munkhárt Máté

A táborban készült képek ITT megtekinthetők.