Elköteleződés 2018/2019

Mit is jelent Tápiós Kisebb Testvérnek lenni? Mindenkinek kicsit mást, de valahol mégis egyet. Közösséget, feltöltődést, szolgálatot, lelkességet, tapasztalást, megértést, kikapcsolódást, vidámságot, fejlődést, megerősítést, kibontakozást és még sorolhatnánk. Azért, hogy egységesebben, de mégis személyi és lelki szabadságában tudja mindenki megélni a szolgálatot, a Kispásztorok 2018 őszén elhatározták, hogy egy három pontból álló fogadalmat kell tennie annak, aki szeretne Kisebb Testvérként szolgálni a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösségben. Ez egy éven keresztül érvényes, így újra és újra lehetőség lesz átgondolni élethelyzetüket és tudatosan megerősíteni vállalásukat. Az első alkalomra a 2018-as őszi KT-hétvégén került sor, ekkor a következőkre tettek ígéretet a jelenlévők:

Ígéred-e, hogy a következő egy évben számodra elsőbbséget élveznek a Tápiós gyerek és ifjúsági programok?
(ÍGÉREM.)

Ígéred-e, hogy lehetőség szerint igyekszel tiszta szívvel az Oltáriszentséget magadhoz venni, a Szentáldozást gyakorolni?
(ÍGÉREM.)

Ígéred-e, hogy időt és alkalmat találsz a Szentírás napi olvasására és az imádságra?(ÍGÉREM.)

Reményeink szerint így egyértelműbbé válik az, hogy milyen évközi szolgálatokat kell vállalnia annak, aki a nyári táborokban is szeretne Kisebb Testvér lenni. Az ígéretek megtartása hozzásegíthet ahhoz, hogy építsük saját Istenkapcsolatunkat, nyitottabbá váljunk Isten szeretetének befogadására, valamint fejlődhet a közösséggel és az Egyházzal való kapcsolatunk is. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is erősíthetjük a testvéri közösséget.

Borbás Józsi