Közösségi ház és szálláshely felújítása 2023-2024

 

Beszámoló a közösségi ház pályázati támogatással történt felújításáról.

Projekt címe: Közösségi ház és szálláshely felújítása

Projektazonosító: 3324222125

Támogatói okirat iratazonosító: 3354853333

Beruházás helye: Tápiószentmárton, Mátyás király utca 46. (1446/2 hrsz.)

 

 

 

Az Egészséges és Erkölcsös Ifjúságért Alapítvány több mint harminc éves múltra visszatekintő alapítvány, melynek célkitűzése a (keresztény) ifjúság összefogása, a fiatalok közösségi életbe való bevonása a Tápiómentén. Ezt különböző programokon, ifjúsági találkozókon, bálokon, kirándulásokon és táborokon keresztül igyekszünk megvalósítani.

 

Alapítványunk székhelye Sülysápon van, azonban bázisunk a tápiószentmártoni Blaskovich-kápolna; ennek kertjében szervezzük sátortáborainkat és itt áll a közösségi házunk is.

 

A háromszintes, 300 m2 hasznos alapterű közösségi házat a kilencvenes évek végén nagyon sok önkéntes munkával építettük, azonban külső és belső festésének felújítására csak részlegesen voltak anyagi lehetőségeink az elmúlt évtizedek során. Így nagy örömünkre szolgált, hogy a fenti pályázat keretében most felújíthattuk a teljes házat.

A projekt keretében a választható önállóan támogatható tevékenységek közül épület, építmény felújítása valósult meg. Ennek során az épületben belső festése készült el 811 m2 felületen mészfestékkel, illetve 568 m2 felületen diszperziós festékkel, 312 m2 fafelületen pedig pácolással. Ezen túlmenően 23 db ajtó és 40 fm csővezeték került mázolásra. A külső munkálatokhoz 275 m2 felületen készült állványozás, majd 275 m2-en a homlokzat átfestésére került sor a korábbival azonos világosszürke színben. 190 m2-en kerülnek pácolásra a fafelületek és 66 m2-en a homlokzati díszek és oszlopok. A deszkakerítés 127 m hosszú telekhatárt zár le, felújítása az 550 m2 fafelület csiszolásával, alapozásával és lazúrozásával valósult meg.

A projekt során az önállóan nem támogatható tevékenységek közül a kötelezően megvalósítandó tájékoztatás és nyilvánosság tevékenységeket a tájékoztató táblák kihelyezésével és a projektről a honlapunkon (www.tapio.hu) keresztül történt tájékoztatással biztosítottuk.

Nagy örömünkre szolgál, hogy – a pályázatnak hála – ez év tavaszától már egy megújult közösségi házban fogadhatjuk a fiatalokat.