Lélekben tartó - május

Kedves Kisebb testvérek!

Nagy készülődéssel alkottuk meg a Lélekben tartó második számát. Ezt három hétre terveztük, így Pünkösd ünnepére újabb irománnyal fogunk nektek kedveskedni. Reméljük, hogy ebben a nehéz időszakban ez a kis összeállítás közös imádságra fogja össze a mi tápiós szívünket!

Buzgó szívvel ajánljuk nektek János evangéliumának alábbi részeit, olvassátok nagy szeretettel! Szent II. János Pál pápa mondta: Felszólítalak benneteket, hogy soha, de soha ne adjátok fel a reményt, soha ne kételkedjetek, soha ne fáradjatok el, és soha ne bátortalanodjatok el! Ne féljetek!

Olvasd el!
1. hét: Jn 14,15-27
2. hét: Jn 16,5-15
3. hét: Jn 20,19-23

Ima

 • Fatimai felajánlás Mária Szeplőtelen Szívének
  Legszentebb Szűz Mária! Isten Anyja és a mi Anyánk! Szeplőtelen Szívednek ajánljuk magunkat, miután teljesen átadtuk magunkat az Úrnak!
  Vezess bennünket Krisztushoz, a Te egyszülött Fiadhoz és Isten egyszülött Fiához, Általa és Vele pedig az örök Atyához.
  Így járunk a hit, a remény és a szeretet fényében, hogy a világ megismerje, hogy Krisztust az Atya küldte, hogy számunkra elhozza örömhírét. Mint az Ő követei, hirdetjük Őt és elvisszük irgalmas szeretetét a föld határáig.
  Szeplőtelen Szíved anyai védelme alatt, egy népként Krisztussal egyesülve, halálával megváltva, és föltámadásának tanújaként az Atyához megyünk. A Legszentebb Szentháromság tiszteletére, akit imádunk, dicsérünk és magasztalunk mindörökké. Ámen.
 • Tápiós ima
 • Május lévén arra kérünk, hogy a fenti két imán túl vasárnaponként imádkozd el a Lorettói litániát!

Házi feladat
Azt szeretnénk kérni tőled, hogy miután elimádkoztad az imát és elolvastad az evangéliumi részt, egy picit csendesedj el és gondolkozz el az olvasott evangéliumon. Ehhez minden hétre csatolunk neked egy rövidke dalt, ami kicsit közelebb visz Istenhez. Hallgasd meg, ha szeretnéd énekelheted is, és csendesedj el, figyeld Isten szavát!

1. hét: ének
Jézus egészen biztos volt abban, hogy az Atya mellett van a helye és ezt is hirdette. Annyira szerette az embereket, hogy nekik is hasonló sorsot kívánt. Azt akarta, hogy ők is a Mennybe juthassanak, ezért először elmagyarázta nekik mindezt, tanította őket, majd az életét adta értük. Ám nemcsak az akkor élő emberekért, hanem értünk is. A tanítása nekünk is szól.
Talán ismerősek lehetnek a következő sorok: „A Mennyei Atya azt mondta a felnőtteknek: gyerekké kell lennetek, mert országomba senki mást csak gyermekeket engedek.”
Gyermeki lelkület, ártatlanság, őszinteség és egyenesség kell ahhoz, hogy a mennybe juthassunk.
Az elcsendesedésed alatt gondolkodj el azon, hogy milyen egyszerű dolgot kér az Atya tőlünk, mi mégis sokszor önző módon a saját akaratunkat visszük végbe.
 

2. hét: ének
Jézus tudta, hogy a tanítványai és az emberek nem fogják érteni a halálát, feltámadását pedig főleg nem, még annak ellenére sem, hogy olyan sokat beszélt nekik róla. Mindent előre megjövendölt, ők mégsem hittek neki. Nem az ő hibájukból, egyszerűen csak az emberi mivoltuk akadályozta őket.
Nem tudjuk elképzelni azt, amit még nem láttunk, hallottunk, tapasztaltunk, hogyan tudnánk hát elhinni?! Bízni az ismeretlenben? Remélni a lehetetlent?
Hiszen Istennél nincsen lehetetlen.
Ő mindig tudja, hogy mi a jó számunkra, hisz mind az Ő teremtményei vagyunk.

3. hét: ének
Ezen a héten azt kérjük tőled, hogy minden nap gondold végig a napod, adj hálát minden jó és rossz dologért. Fontos észben tartani, hogy ne csak a jó dolgokat köszönjük meg Istennek, hanem bizony a rosszakat is, mivel azok is formálnak, erősítenek és vezetnek minket a helyes úton.
Legyen az a célod a héten, hogy minden cselekedetben jelen legyen a Szentlélek. Majd a nap végén gondold végig, mennyire sikerült ezt teljesíteni.