Családban, közösségben, szeretetben - Gyerektábor 2018

Idén a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség táboraiban a CSALÁDé volt a főszerep. Így a július 18-tól 22-ig tartó Gyerektáborban is, ahol hála Istennek, még a szokottnál is több, majd’ negyven kisebb testvér szolgált.

A tábort szentmisével nyitottuk meg, majd pénteken, a bűnbánati napon, illetve a tábor utolsó napján ünnepeltük az Eucharisztiát. Nagy öröm volt számunkra, hogy Szegedi atya, Ráduly Feri atya, József atya, Barotai Endre atya és Pici (Kovács András) atya is eljött hozzánk. Ezúton is szeretnénk megköszönni nekik az értünk tett szolgálatukat. Reméljük, hogy jövőre is találkozunk! A második estén szentségimádást tartottunk, mellyel többek közt az volt a célunk, hogy minél közelebb hozzuk Jézus Krisztus személyét a gyerekekhez, és az, hogy ne érezzék Őt idegennek az Eucharisztiában sem. Hasonló céllal tartunk immár 3. éve dicsőítést („kicsidicsi”) is a tábor folyamán, melyen a gyerekek nagy lelkesedéssel és örömmel vesznek részt.

A gyerekek minden reggel tornával kezdték a napot, hogy ne csak lélekben, de testben is frissüljenek. A reggeli elfogyasztása és a reggeli ima után, egy rövid jelenetet nézhettek meg a kápolnában, mely első nap az apa, második nap az anya, majd a gyerek „személyét” állította a középpontba. A témát minden délelőtt – a kisebb testvérek segítségével – beszélgetések keretében dolgozták fel a gyerekek. Az együtt töltött öt nap végére megismerhették a „földi Szentháromság” szereplőit, és azt, hogyan válhat a család egyre hasonlóbbá az „égi Szentháromsághoz”.

A lelki programok mellett, főleg a délutáni órákban akadályverseny, strand, vízi csata, röplabda, csocsó, ping-pong, kézműveskedés, és sok egyéb program várta a gyerekeket. Ezek mellett minden évben igyekszünk valami rendhagyó programmal készülni, így nézhettek meg idén a gyerekek egy kutyás bemutatót Gál Róbert vezetésével, a tápiószentmártoni Ebadta Ebtanoda jóvoltából, és a szintén helyi, Kosztolányi Zoltánnal utazhattak díjnyertes lovak húzta szekéren is.

Mint az pár éve már szokássá vált, a téma feldolgozását most is egy kerettörténet segítette, mely idén nem volt más, mint a – gyerekek körében népszerű – Star Wars filmek világa. A dekoros csapatnak köszönhetően egy egész naprendszer fogadta a kápolnába belépőket, a tábor területén pedig apró jelek emlékeztettek arra, hogy mindannyian a Mester tanítványaiként vagyunk jelen és ehhez méltóan is kell viselkednünk. Ahogy a hét igéje is tanította: „Egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek!” (1Pét 1,22)

Hálával tartozunk a Szűzanyának, hogy idén is – a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség életének 31. évében – megszervezhettük táborainkat Tápiószentmártonban. Imádkozunk, hogy a felnövekvő generációk is fontosnak tartsák és szeressék ezt a nagy családot, és hogy még jó pár évig gyerekzsivaj tölthesse be a Blaskovich kápolna kertjét. 

Földváryné Blazsek Beáta 

A Gyerektáborban készült képek ITT megtekinthetők.