Köszönöm ezt az áldott öt napot! - [Nagytábor - 2022]

Hagyományosan a nagytáborral zárult a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség 2022-es nyári táboros szezonja. Hogy mi minden történt tápiószentmártoni táborhelyünkön augusztus első hetében, arról adjanak számot az alábbi beszámolók/tanúságtételek.


Én egy igencsak hirtelen jött indíttatásból jelentkeztem a nagytáborba – még a sátrat is lebontottuk az ifi után –, de nagyon hálás vagyok a Jóistennek ezért a sugallatért. Ez a pár nap nekem elsősorban az emberi kapcsolatokban adott sokat, hiszen olyan beszélgetésekben volt részem, amik fentről jött válaszok voltak bennem lévő kérdésekre, s rengeteget épültem belőlük. Ezen kívül különösen nagy élmény volt számomra a péntek esti közbenjáró imádság, amely során az ima közösségépítő mivolta mutatkozott meg.

Horinka Dóri

Régen nagyon szerettem „tápiózni”. Nem mondanám, hogy friss nagycsaládosként, de immár három gyermekemmel tértem vissza több év után a Tápiós nagytáborba. Úgy éreztem mindannyiunknak szól:

  • Nekem is, aki az első napon, csak délután, egyedül érkeztem, nem titok, főleg a társasjáték-est motivált, de órákkal előtte odaértem és így is remek volt a sok régi ismerőssel és új arccal találkozni. S különösen tetszett a kicsit hagyománybontó közbenjáró imádság is.
  • A feleségemnek is, akit magammal tudtam vinni (ő kevesebbet tápiózott tinédzser korában), mert ő is megtalálta a többi anyukát és nem csak tipikus anyukás témákról beszélgettek, el tudta engedni magát, mert a család minden tagja elengedte magát.
  • A gyerekeimnek, akik közül a két kisebb, a fiúk már az első Tápióban töltött napjukon is sírva fakadtak, amikor az anyukájukkal elindultak haza; nekik, akik nyári időben alig találkoznak a barátaikkal, mégis remekül tudtak szórakozni itt ismeretlenekkel, vagy alkalomadtán egyedül is; nekik, akik azonnal bekapcsolódtak szombaton – akkor már az 5 éves lányommal kiegészülve – az akadályversenybe; és nekik, akik új barátságokat kötnek, akár kimondva, akár kimondatlanul.

Köszönöm az élményt, a jövő évi szabadság-naptáramba már az egész hetet betervezem, nem csak egy-két napra megyünk el.

Csanádi Ádám

Médiásként már visszajáró vendégnek számítok a nagytáborban. Idén is megvolt az úgy nevezett „nagytábor feeling”. Azaz a pihenés, feltöltődés, rengeteg mosolygó arc és ízes beszélgetések, melyekre mindannyiunknak szüksége volt. Mindezek mellett a lelki feltöltődés sem maradt el, pl. az esti szentségimádásokban, vagy Lackfi János és felesége előadásában, ami számomra a hét legfeltöltőbb előadása volt.

Bálint Anna

Hálás vagyok az Úrnak, hogy egy év kimaradás után újra részt vehettem gyermekeimmel a nagytáborban elejétől a végéig. Nagyon vártam már ezt az alkalmat. Ez a hely számomra mindig a béke, a szeretet, a gyógyulás kis szigete. Az első napon megfogadtuk, hogy ez lesz az eddigi legjobb táborunk. Nyitott szívvel vártam Jézust, nagyon vágyódtam utána. Sok felnőttel és gyermekkel ismerkedtem össze. Farkas István atya előadása sok mindenben megerősített, legfőképp abban, hogy amit én a legfontosabbnak tartottam mindig is az életemben a kapcsolatok terén, az áll az első helyen a közösséget teremtő hatalmak közül, és ez a JELENLÉT. Személyes beszélgetésünk során az atya is örült a visszajelzésemnek.

Rojtos Kriszti interaktív feladatai is nagyon tetszettek. A szívemhez nagyon közel álló téma volt az életvédelemmel kapcsolatos előadás is. A lelki adoptálásról is szó esett ennek során, így megerősödött bennem is ennek az imának a fontossága. Jó volt hallgatni és átélni az ezzel kapcsolatos tanúságtételeket.

Az esti szentségimádáson nagyon felemelő volt, hogy együtt szívből énekeltünk Jézusnak. Nagyon megható volt, amikor a gyermekeinknek mondtunk áldást és utána ők a szülőknek. A közbenjáró ima nekem még nagyon új, de amit én ott kaptam az sokat jelentett számomra. Utolsó napon a Lackfi házaspár tanúságtételét hallhattuk, melyben megerősödött bennem, hogy a Szűzanya jelen volt a lányom születésénél és vigyázott ránk. Ezt kaptam meg, miközben sírva hallgattam a házaspár negyedik gyermekének születése történetét. Még az Úrangyala imádkozása közben is folytak a könnyeim.

A tábor alatt megerősödött bennem, hogy azon az úton járok, amit Isten tervezett nekem, megkaptam azt is, hogy egész életet lehet, hogy nem tudok élni, de teljeset igen. Megerősödtem az anyai hivatásom betöltésében, és hogy a Szűzanya mindig ott volt és van velem, és mindig segít abban, hogy jó anya lehessek. Nagyon köszönöm ezt az áldott öt napot!

Kisnémet Timi

Mindezek után, talán te is úgy gondolod, kedves olvasó, hogy a Nagytábor MINDENKINEK szól. Hálásak vagyunk, hogy sokan sokat kaptunk az együtt töltött idő alatt, és reméljük, hogy ennek részesei lehetünk jövőre újra! Akár veled együtt... ;)

A 2022-es Nagytábor képei hamarosan megosztásra kerülnek.