"...a Lélek ösztönzésére a pusztába vonult..."

"Jézus a Szentlélektől eltelve elment a Jordántól, s a Lélek ösztönzésére a pusztába vonult negyven napra. Itt megkísértette az ördög. Ezekben a napokban nem evett semmit (...)" (Lk 4,1-2)
 
Reméljük mindenkinek összeállt már a nagyböjti "lelki-menetrendje", hiszen a mai nappal kezdetét veszi a húsvéthoz vezető, hamuval meghintett utunk. A nagyböjti vállalásait természetesen mindenki a saját lelkiélete fényében határozza meg (jó esetben akár a lelkivezetője tanácsai szerint), de azt  sokszor alakítja környezetünk is, például családunk, közösségeink vagy egyházközségünk elhatározásai, szokásai. E tekintetben se feledkezzünk meg a minket összekötő legszorosabb kötelékről, a Katolikus Egyházról.
 
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az Egyházzal való közösség jegyében, a mai napon az alábbiakra hív meg minket: "Szigorú böjti nap van hamvazószerdán és nagypénteken. E napokon a hústilalom mellett háromszor szabad étkezni, és egyszer szabad jóllakni. A böjt megtartása kötelező minden katolikus hívő számára, aki a 18. életévét betöltötte, de a 60. évét még nem kezdte meg. A hústilalom vonatkozik mindazokra, akik a 14. életévüket már betöltötték." (Forrás: http://www.plebania.net/tarsalgo/?op=view&id=1871)
 
Lemondásainkat és imáinkat már a böjt elején érdemes felajánlani valami(k)ért, valaki(k)ért, hiszen ez nem csak támogatás azoknak akikért felajánljuk, de sokat segíthet abban is, hogy kitartóbbak legyünk vállalásainkban.
 
A nagyböjt alatt a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség facebook és instagram oldalán is fogunk megosztani gondolatokat, szeretettel ajánljuk azokat is figyelmetekbe!