Kisboldogasszony [Lélekben tartó - szeptember]

Kedves Kisebb Testvér!

Ebben a hónapban ünnepeljük Kisboldogasszony ünnepét (szept. 8.), így most is Máriára figyeljünk és imádkozzunk hozzá.

Szent II. János Pál pápa így ír az ünnepről: „Ma, szeptember 8-án tartjuk a Boldogságos Szűz Mária születésének liturgikus ünnepét, aki az egész világ megváltásának hajnala és reménye. Ez a Mária-ünnep mélyen gyökerezik a hívők szívében és áhítatában [...], mert tudatában vannak annak, hogy az ő születésével vették kezdetüket Isten tervében azok az üdvözítő események, amelyek aztán oly szoros kapcsolatot teremtettek Mária és az ő Fia között. Örvendezzünk tehát, ahogy megemlékezünk Megváltónk Anyjáról. Ahogy Damjáni Szent Péter mondotta: »Valóban, ha Salamon és vele együtt egész Izrael népe a templom felszentelését oly bőséges és fényűző áldozattal ünnepelte meg, milyen és mennyi örömöt hoz majd Szűz Mária születése a keresztényeknek? Mert az ő méhébe, mint a legszentebb templomba, szállt le Isten a saját személyében, hogy emberi alakot nyerjen, és látható formában lakozzék kegyesen az emberek között.«
A gyermek Máriának ajánljuk hát ma alázatos imádságunkat a világért és az Egyházért.”
(Forrás: Magyar Kurír)

Olvasd el!
1. hét: Ter 3,1-24
2. hét: Mik 5,1-4
3. hét: Iz 7,10-17
4. hét: Lk 1,46-55

Ima

A Máriát szerető lélek imája
Szűzanyám! Azok közé akarok tartozni, akik a legjobban szeretnek Téged és teljesítik kívánságaidat, anyai intelmeidet.
Hozzád folyamodom, amikor felkelek és amikor lefekszem, amikor öröm ér, vagy fájdalom. Életem része vagy és lelkem Napsugara!
Ó, Te illatos Virág! Arany Csillag! Titkos Forrás! Égre és földre nyíló Ajtó! Amelyen át Isten jön hozzám, hogy megérintsen!
Isten irgalmasságának Közvetítője! Életem Ragyogása és Mosolya! Elveszed terheimet és megvidámítod szívemet! Hogy lehet, hogy Rád találtam?
Te kerestél engem! Megláttál a porban és Szívedre szorítottál, hogy Jézussal találkozzak, Aki Benned él!
Áldott legyen a teljes Szentháromság, amiért megteremtette és nekünk adta Máriát! Rátekintett az Úr alázatos Szolgálóleányára, kit méltónak talált arra, hogy az Örömhírt elhozza nekünk!
Általa ért el minket, kik a bűn rabságában éltünk, hogy hirdesse megváltásunkat és az Úr kedves esztendejét. Általa hozott szabadulást, megnyitva a mennyet, hogy beléphessünk Isten Országába.
Mária IGENjének gyümölcse lett Megváltónk, Jézus. Én is igent mondok: Máriával akarok Jézushoz menni!
Áldott legyen az Isten! Áldott legyen az Ő szent Neve! Áldott legyen az Isten angyalaiban és szentjeiben! Áldott legyen az Isten, Szent Anyjában, Máriában! Aki az én Anyám is, most és mindörökké! Ámen

Szent II. János Pál pápa: Minden napra egy ima
Kérünk, Istenünk, add meg nekünk, házad népének mennyei kegyelmed ajándékát, hogy akik számára a Boldogságos Szűz istenanyaságában felvirradt az üdvösség hajnala, azokat békével áldja meg az ő születésének ünnepe. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Tápiós ima

Házi feladat
A hónap során próbálj minden nap időt szánni egy saját szavaiddal megfogalmazott imára.

Amennyiben bármi észrevételed, kívánságod van a Lélekben tartóval kapcsolatban, kérjük írd meg nekünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
Minden visszajelzésnek örülünk!