Nagymarosi Ifjúsági Találkozó – 2019.10.05.

Több évtizede már, hogy minden tavasszal és ősszel Nagymaros kitárja kapuit egy napra a gyerekek és a fiatalok előtt. A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó idén ősszel október 5-én lesz esedékes, melyen az életfordulók, az elköteleződés szentségei (házasság, papság) lesznek majd középpontban. A tavaszi találkozón a gyógyulás szentségei kaptak főszerepet. Voltak ott résztvevők közösségünkből is, egyikőjük meg is osztotta velünk az ott szerzett élményeit. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe, reméljük kedvet kaptok tőle, hogy részt vegyetek a következő találkozón! ?

Hogy nekem miért tetszett a Nagymarosi találkozó? Mert van! Nagyon sok élményem fűződik a mostani találkozóhoz. Nekem ez még csak a második alkalom volt, és nem szeretném kihagyni a következőt sem! Hálás vagyok az Úrnak, hogy eljuthattam ide idén tavasszal is.
Bár nekem a tavaszi téma („Felkelek és Atyámhoz megyek…” címmel a gyógyulás szentségeivel foglalkozott – a szerk.) nem érintett meg annyira, mint a tavalyi, mégis szeretettel hallgattam végig Száraz László és Szilágyi Szabolcs atyákat a bűnbánatról, a megbocsájtásról, és az újrakezdés lehetőségéről. Megerősítették bennem, hogy Istennek mekkora hatalma van, és hogy annyira önzetlenül szeret minket, hogy a bűneinket mindig, minden esetben megbocsájtja.
Az előadás után fakultációkra mentünk. A párommal együtt felmentünk a Kálvária hegyre, ahol kérdezni lehetett néhány atyától név nélkül, témától függetlenül.
A nap folyamán többször is volt pihenőidő. Ilyenkor alkalmunk adódott egy csodás dicsőítő csapatot hallgatni, akik gyönyörű dalokat énekeltek különböző hangszerek kíséretével. Nagy élmény volt velük együtt énekelni, dicsőíteni!
Lehetőségünk volt gyónni is. Sok atya és szerzetespap közül lehetett „válogatni”, és így szerencsére nem kellett sokat várni arra sem, hogy sorra kerüljek.
A nap végén Beer Miklós püspök atya tartott misét, aminek a végén kiderült az is, hogy milyen sokan voltak a gyerekmaroson, ugyanis a szentmise végi áldásra ők is átjöttek az ifjúsághoz.
Összességében ez a nap sokat segített nekem abban, hogy könnyebben be tudjam látni, hogy bűnös vagyok, és legyen erőm javítani rajta!
Aki esetleg lemaradt róla, ne csüggedjen: A weboldalukon rendszeresen közzéteszik az alkalmakat, érdemes meglátogatni: http://nagymaros.katolikus.hu/
Az akkori fakultációkról ITT lehet olvasni.
Illetve, aki kíváncsi az ott készült felvételekre, az alábbi youtube-csatornán szemezgethet:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1b9PpjLEmbhG9XLLDVdHnNlGnDdTnULP

Az Úr vezessen minket útjainkon!

Pesti Kázmér

Az őszi találkozóról bővebben ITT lehet olvasni, információt szerezni. (A linken a részletes program és a Nagymarosi Levél is olvasható.) A részvétel ingyenes, az utazást és az élelmet azonban mindenkinek önerőből kell megoldania!