Bedő Imre: Férfienergia

Mégis milyennek kéne lennem? Férfiként vajon jó mezsgyén járok? Egyáltalán milyen ösvényeket kell keresnem a média világában? Hogyan lehetek értékes, mikor ma már elég csak érdekesnek lenni? Mikortól számít egy fiú férfinak? Mi a dolga egy férfinak „a Nő” mellett? Leginkább pedig: Hogyan hasonlíthatnék egyre jobban Jézusra egy egyre inkább torzuló társadalomban?
Elsőre talán szokatlan kérdések ezek, de nekem némelyik úgy beragadt (évek óta) a gondolatvilágomba, mint egy jófajta megkövült rágó az iskolapad aljára.

Húsz évesen sikerült rátalálnom erre a könyvre, ami úgy kovácsolta egy kerek egésszé a „férfilétről” alkotott, olvadt fémként tekergő gondolataimat, ahogy azt nem is gondoltam volna.
Végigvezetett az alapfogalmak, értékek, eszményképek tisztázásán, majd felvértezett a jelen korban segítséget nyújtó gondolatokkal és végül megismertette velem a gyermekkoromtól nagyszülői éveim végéig szükséges látásmódokkal, tanácsokkal. Mint egy útikalauz, vagy összeszerelési útmutató, úgy nyújt segítséget, kapaszkodót, amiben a legnagyszerűbb, hogy ezt csak nyújtja. Az én döntésem volt, hogy mindezek után, elfogadva a sugallatot, merek-e férfivá kovácsolódni, törekedni, alkotni, teremtő erővé válni, ha úgy tetszik: JÉZUSHOZ HASONLÓ lenni, avagy sem.
Mit is mondhatnék? Jól megrágtam az olvasottakat és úgy ragasztottam be a megszerzett válaszokat, tudást, eszmeképi igazságokat a gondolkodásmódomba, ahogy a rágót szokás az iskolapad aljára.

Éppen ezért ajánlom bátran. Hatalmas löketet jelentett számomra, amit olvastam. ÉRTÉKET AD ÉS HITET. Hitet abban, hogy törekedni kell jó emberré, valódi férfivá válni, mert végső soron így lehet egy életen át Jézussal közösen rágózni!
Fiúnak, lánynak, férfinak, nőnek, nagypapának és nagymamának, párkapcsolat előtt járónak és abban állónak is ajánlom ezt a könyvet, mert minden korban, helyzetben és kérdésben segíthet.
(A könyvhöz pedig jól megrágható és ragadó „rágókat” kívánok.)

Szabó András