Lukácsné Tamás Katalin: Lelki pirinek

Ez a könyvajánló kissé rendhagyó lesz, mivel a könyv egy adott időszakra, nagyböjtre szól.
Számomra minden évben nagy fejtörést okoz, hogy hogyan készüljek a Húsvétra, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére. Így volt ez idén is, de most kb. az utolsó pillanatig nem volt semmi ötletem. Aztán még böjt előtt egy atyától kaptam ajándékba ezt a könyvet, így számomra egy isteni jel volt, hogy mi szerint kell élnem azt a 40 napot. Mivel ez egy bűnbánati időszak, ilyenkor igyekszem jobban odafigyelni, hogy a megtisztulás, az áldozatvállalás és a könyörgés kiemelkedő szerepet kaphasson a mindennapjaimban. De főként minden olyan dolog, amivel kifejezhetem Isten iránti szeretetemet. Ebben segített nekem ez a könyv.

„Egy kis mustármagot, egy kis lelki mankót kaphatsz így kora tavasz környékén!”
 fogalmazza meg az írónő a bevezetésben.

Minden napra egy kis „orvosság”, ami garantáltan meggyógyítja a lelket. Nekem nagyon sokat segített, mivel vannak benne nagyon nehéz dolgok, amiket magamtól nem csináltam volna, de mivel ezzel a könyvvel készültem, így kénytelen voltam minden feladatot teljesíteni. Bevallom, nem sikerült mindent maradéktalanul elvégeznem, de végül egy különleges (kihívásokkal teli) nagyböjti időszakra tekinthetek vissza.

Ugyan számomra ez egy nagyböjthöz kapcsolódó iromány, de igazából az év 365 napján elővehető… Kinyitjuk valahol és elvégezzük azt a pici lelkigyakorlatot, ami szembejön velünk.

Ízelítőként az egyik kedvencem:

„Kedves Te, aki olvasol! 

Ha van hitünk, az nem jelenti azt,
hogy nincsenek nehézségeink, hanem
azt, hogy van erőnk szembenézni velük,
hiszen tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül.

A mai ajánlás:
Örömmel vállalom a mai nap terhét!

Sok-sok szeretettel

Én”

Besenyei Viki