Forráspont [NEK2020]

Szeptember 15-én megrendezésre került Budapesten egy ifjúsági eucharisztikus nap, a Forráspont.

„A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága azért hívta életre ezt a hiánypótló eseményt, hogy tánccal, zenével, közös imával és "életre szóló" beszélgetésekkel kovácsolják össze a hívő, 15 és 30 év közötti fiatalokat.” (www.iec2020.hu) A nap folyamán hallott tanúságtevők: Gersei Csenge, egy anorexiából kigyógyuló 19 éves lány; Fábry Kornél atya, a NEK főtitkára; Vecsei H. Miklós, színész; és Hodász András atya, a 777 blog egyik szerzője.

Közösségünk több tagja is jelen volt az eseményen, a 2.000 résztvevő között ott volt Virág, Trixi, Bogi, Bori, Rita, Dóri, Virág, Gergő, Réka, Berci, Pisti, Tomi, Barbi, Vencel, Emi, Patrik és Sebi is. (Talán mindenki megvan, ha valaki ott volt még, és kihagytuk, ne habozzon szólni! 😊) A Magyar Kuríron és a 777 blogon olvasható beszámolók mellett íme egy-két személyes gondolat néhány tápióstól:

- A Forráspont egy olyan élmény volt, ahol az ember megtapasztalhatta azt, hogy valóban nincs egyedül. És itt nem csak az Istenre gondolok, hanem arra a több ezer fiatalra, akik mind Miatta utaztak le az ország mindenféle tájáról. Együtt ugráltunk és táncoltunk a fingerlight-okkal az ujjainkon, dicsőítettünk, énekeltünk, a bíboros úr is ellátogatott hozzánk és még sok más program keretén belül készültünk együtt a fiatalokkal a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

- Legjobban Hodász András atya előadását vártam. Szoktam nézni a videóit is, nagyon jó gondolatokat mondott most is.

- Nekem a Forráspont egy olyan nap volt, ami a találkozásról szólt. Találkozás barátokkal, fantasztikus előadókkal, tanúságtevőkkel, és az élő Istennel a szentmisében, szentségimádásban, egymásban és a közösségben. Mindezt egy olyan helyen, ami lendületes, fiatalos és nagyon modern közeg volt.

- Feldobott, hogy ennyi fiatallal együtt lehettem az Oltáriszentség előtt.

- A szentségimádás hihetetlen volt… Fábry Kornél atya hozta az Oltáriszentséget úgy, hogy le nem vette róla a tekintetét. Végig a szentségi Jézust nézte. Mintha eggyé vált volna vele…

A kép forrása: Magyar Kurír

- Már régen vettem részt egy ilyen kaliberű ifjúsági eseményen. Hatalmas élmény volt látni, hogy rajtunk kívül még sok-sok olyan fiatal – és valóban FIATAL – van, aki hisz az Istenben, mégpedig azzal a hittel, amivel mi. Mindenkivel együtt mondtuk a szentmise liturgikus szövegeit, mindenki tudta! És nagyon sokan magunkhoz is vettük az Oltáriszentséget. Azt hiszem ez, és a szentségimádás mutatta és bizonyította be legjobban, hogy Kiért voltunk ott.

 

Előfordulhat, hogy néhányan, ezeket a mondatokat olvasva elkeserednek, hogy nem vettek részt a Forrásponton. Nekik van egy jó hírünk! 2019 őszén is megszervezik az eseményt! De addig is érdemes a www.iec2020.hu weboldalt böngészni, ahonnan folyamatosan lehet friss információkat olvasni a NEK-kel kapcsolatban. A következő nemzeteket megmozgató esemény a Krisztus Király ünnepének előestéjén (2018.11.24.) tartandó világméretű szentségimádás lesz. Vegyünk részt ezen is minél többen a plébániáinkon, hívjuk egymást, sőt, a tavalyi évhez hasonlóan, regisztráljunk minél többen az online felületen, amivel megvalljuk, hogy nekünk Krisztus a Királyunk! Hodász András atya szavaival élve:

„Ma a világnak nem tanítókra, hanem tanúságtevőkre van szüksége!”

 

Magyar Kurír beszámoló és képgaléria: https://www.magyarkurir.hu/hazai/gyoztes-csapat-vagyunk-fiatalok-talalkozoja-nek-jegyeben#lightbox['g90228']/7/

777 blog beszámoló: https://777blog.hu/2018/09/17/keresztenyek-showmusora/