Tápiós páros játék - 5. hét

Páros játékunk utolsó felvonása még a Családias felnőtt tápiós tábor előtt zajlott le, az arról a hétről készült beszámolókat foglaljuk most össze. Utoljára szintén két feladatot kaptak a párok: alkalmat kellett keríteni egy közös naplemente megnézésére, illetve közösen festeniük vagy színezniük kellett valamit. (Az első heti beszámolók ITT, a második heti beszámolók ITT, a harmadik heti beszámolók ITT, a negyedik heti beszámolók ITT olvashatók.)

Besenyei Viki és Pesti Kázmér

Viki: Számomra nem ez a hét volt a játék csúcspontja, de élveztem ezt a hetet is. A mostani hét elég zűrösen alakult, mert összesen 2 napot találkoztunk. Az igazat megvallva a festéssel kicsúsztunk a hétből, de hétfőn erre is sort kerítettünk. Nagyon viccesre sikerült! Részben a fáradtság, részben pedig a saját bolondozásunk miatt. Ja, meg Kázméréknál festettünk, így a tesós "beszólások" sem maradtak el. :D (Bár én ezt külön élveztem.) Én nagyon szeretek festeni, de ez nem az a móka, amit lehet ketten is csinálni… legalábbis eddig így gondoltam. Főleg, hogy Kázmér nem szeret festeni (bár a végére megváltozott a véleménye), de sikerült összedolgoznunk, és hagytam, hogy csinálja a dolgokat. Én igyekeztem inkább csak segíteni neki. Egész jók lettek a képek, és annak ellenére, hogy eleinte nehezen dolgoztunk együtt, szép képeket kaptunk (persze a maga módján :D). A naplementenézés jól sikerült. Mi Mende határát szemeltük ki magunknak és az út szélén, a kocsi tetején ülve néztünk naplementét. Aranyosak voltak az arra járó autósok is, mert sokan kiabáltak meg fütyültek, szóval örült mindenki a maga módján. :) Az utolsó hetet is lezárva pár szót mondanék magáról a játékról. Először is, a szervezőknek: Fantasztikus volt ez a pár hét. Nagyon jól éreztük magunkat. Szuperek vagytok! Köszönjük!  Másodszor, a játékban résztvevő társainkhoz: Mindenkinek gratulálok! Mindig örömmel töltött el a beszámolóitok olvasása. Így tovább. Isten segítsen utatokon!

Kázmér: Ez volt számomra a legkönnyebbnek hangzó feladat, tetszett, de meglehetősen embert próbáló volt. Nem is maga a feladat, hanem a kivitelezése. A naplementét csak felhőtlen időben, vihar nélkül, magas helyről lehet jól látni, és ugye egy helyen kell akkor tartózkodjak a párommal. Ezek a feltételek egyszer sem teljesültek egy időben, úgyhogy több naplementét is megnéztünk, és abból összesen kijött az egy. :D De talán a legjobban az utolsó naplementenézés tetszett, ahol a párom választott helyszínt. Amikor odaértünk, akkor én felültettem az autó tetejére, és onnan néztük a naplemente utolsó szakaszát. Jól éreztem magam, és szerintem a párom is. A festés tőlem egy kicsit messzebb állt, mert utoljára általános iskolában festettem, de mivel a párom nagyon jól tud, ezért kicsit sem aggódtam. Ebben a feladatban a párom volt az aktívabb; ő keresett képet, amit megfesthetünk, és ő volt az, akinek a fejében már megszületett a koncepció. Úgyhogy igyekeztem ott segíteni, ahol tudtam, de a főbb, nagyobb részeket ő csinálta. De rendes volt tőle, hogy hagyta, amikor szerettem volna valamit csinálni rajta. Összességében elégedett vagyok azzal, amit alkottunk, és nagyon örülök, hogy a párom ennyire ügyes ebben, és rengetegszer tudott segíteni, ha valami nem ment. És örülök, hogy tudtunk egy olyan dolgot is csinálni, ami neki sokkal jobban ment mint nekem, és rég foglalkoztunk vele. Mivel ez volt az utolsó páros feladat a családos tábor előtt, szeretném megköszönni a szervezőknek a munkáját, és hogy több jó lehetőséget biztosítottak számunkra a párommal a közös tevékenységekre, együttlétre. És köszönöm a résztvevőknek, hogy társak voltak ebben a kalandban, és hogy a beszámolóitokat olvasva mi is tanulhattunk tőletek. Hálás vagyok mindenért, ami ehhez a páros játékhoz fűződik. Köszönöm! :)

Dinnyés Patrik és Emi

Elsősorban szeretnénk jelezni, hogy a farkaszemezést bepótoltuk: vörös, könnyező szemmel, Patrik (2-1-re) elbukott.
A feladatok megoldása ismét a hétvégére maradt, ami a naplemente nézés szempontjából hozott izgalmakat: sokszor volt borús az idő, úgyhogy csak remélni tudtuk, hogy sikerül látnunk a lemenő Napot. Aztán vasárnap este fogtuk Sebit, és a pillanatnyi jó időben kisétáltunk a vasúti megállóhelyre (ami a közvetlen környezetünk legmagasabb pontja), és ott tekintettük meg a lemenő Napot. Sebi egyelőre még a hangos, zajos vonatokat jobban értékeli, mint a naplementét... :)
A közös festés/színezés feladatnak nagyon megörültünk, ugyanis még tavaly hoztunk magunkkal Moszkvából egy natúr matrjoska babát, ami csak arra várt, hogy kicsinosítsuk. Nem voltunk restek, és ecsetet ragadtunk: az eredménnyel meg vagyunk elégedve. (A munka kreatívabb részét természetesen Emi végezte...)

Ferencz Peti és Detti

Peti: Próbáltunk a naplementében festegetni, összehozni a két feladatot. Azt találtam ki, hogy vízfestékkel festünk egy képet úgy, hogy felváltva festünk, egy vonalat én, egyet Detti. Vicces volt, amint fogyott a hely, úgy kellett egyre jobban alkalmazkodnunk a másikhoz. Néha átfestettük a másik képrészletét, de egy egész egységes kép alakult ki. Nem beszéltük meg, hogy mit festünk, közben alakult így a vonalakból...

Detti: Mi a naplementében festettünk, igazán szép volt és hangulatos. Peti ötlete volt, hogy egy vonalat ő és egy vonalat én, felváltva fessünk. Nekem csak úgy ment, hogy kitaláltam, mit akarok kihozni a vonalakból. Peti sokkal szabadabban festett.

Borbás Emese és Józsi

Sajnos az utolsó heti feladat nekünk nem sikerült a legfényesebben, nem tudtuk teljesíteni. Részben a táborok miatt, de a feledékenység is közrejátszott ebben. Szerettük volna a naplemente nézését a holdfogyatkozásra cserélni a Családias felnőtt táborban. Itt a barátokkal együtt terveztük nézni, de sajnos ezt a tervünket meghiúsították a felhők, így ez sem jött össze. Persze igyekszünk észben tartani ezt, illetve a közös színezést is, és a játék után bepótolni a feladatokat. Korábban nálunk esténként többször előkerült a felnőtt színezőkönyv és beszélgetés közben főleg Emese színezte a fekete-fehér lapokat, így valószínű utánanézünk a maradék kiszínezetlen oldalaknak is.

A Családias felnőtt tápiós tábor szombat délelőttjén lehetőséget kaptunk egy részletesebb élménybeszámolóra, illetve a játék összegzésre is. Hamarosan erről is olvasható lesz honlapunkon egy rövidebb összefoglaló.