Akkumulátor feltöltve

A tavaszi Kisebb Testvér hétvége sikeresen lezajlott! Reméljük, hogy valamennyien 100%-os töltöttséggel tértünk haza.

A létszám várakozásainkon felül alakult, 55-en vettünk részt a programon! Dicsőség mindenkiért az Istennek!  Statisztikába nem bocsátkoznánk ebben a beszámolóban, mert a két tápiós baba – Luca és Sebi – jelenléte torzítaná az átlagéletkort, átlagmagasságot stb.

A szombatunk hasonlóan zajlott, mint a péntekünk. A Szűzanyával kezdtük a napot és utána az Ő és Fia jelenlétében folytattuk, már csak azért is, mert a nap két témája az ANYA és a GYERMEK volt.

Délelőtt az előbbivel foglalkoztunk, ugyanolyan felosztásban, mint előző nap az apával. Tehát visszavezettük Szegedi atya előadásai alapján az anyaságot egészen a Szentháromságig, azt követően áttekintettük az anyák isteni tulajdonságait, majd a feleségek és anyák földi családban betöltött szerepét, végül az ő példaképük, Szűz Mária volt a beszélgetésünk tárgya. A délelőtti műhely végpontja egy tanúságtétel volt, amelyet a 7 gyermekes Földváry házaspár, Marcsi és István tartott. Tavaly ülték a gyöngylakodalmukat, ami azt jelenti, hogy már 30 éve házasok. Isten éltesse őket még sokáig! :):)

Néhány gondolatot az ő tanúságtételükből meg is osztunk: 

  •           A családra tökéletesen rávetíthető a Szentháromság, hiszen az Atya, a Fiú és a Szentlélek szeretetközössége hasonlóan van jelen a családban. 
  •           A házasság célja a házasság, nem a gyermek, hiszen a házastársak döntenek egymás mellett, hogy egymással akarják élni életüket, a gyermeket  pedig ajándékként kapják Istentől.
  •           Tanulj meg Istennel beszélgetni, és Ő megtanít a pároddal beszélgetni!
  •            A gyermeknek a testvér a legnagyobb ajándék.
  •            A rengeteg családtípus között a keresztény család: a pásztor és a nyája.
  •            Boldog VI. Pál pápa gondolata: „A család nem csak tárgya, hanem alanya is az evangelizációnak.” Ez annyit tesz, hogy a családnak is evangelizálnia kell, példaképpé kell válnia.

Ezúton is köszönjük az értékes gondolatokat Marcsinak és Istvánnak! 

Az ebéd természetesen nem maradhatott el. Itt pedig meg kell említenünk 3 drága konyhás nénink, Erzsike, Marika és Irénke néni áldozatos segítségét. Ha ők nincsenek, korgó gyomorral telt volna ez a két nap. Köszönjük a finom és bőséges étkeket! :)

Délután a gyermek téma kapcsán szintén a Szentháromságból indultunk ki, aztán Jézus gyermekkoráról és a gyermeknevelés céljáról beszélgethettünk. Bár a Kisebb Testvérek jelentős része – a táborozóknak pedig alighanem teljes egésze – egyelőre gyermekként él a családjában, néhány év múlva szülővé válnak, és ezek a gondolatok nem lesznek már olyan távol tőlük. Adja Isten, hogy majd vissza tudjanak emlékezni ezekre a tanításokra!

Erre a napra is jutott egy kis szórakozás. A délután folyamán játszott paraszt activity legnagyobb tanulsága, hogy az a madár, ami összekapcsolható azzal, ami a kéményből jön ki, nem más mint a „fecske füst”.?Este pedig fakultatív röplabdázásra volt lehetőség a szőlősi csarnokban.

A napunkat és egyben a hétvégét egy közös esti szentmisével zártuk, ahol a szentáldozásban megerősíthettük, hogy egy közösséghez tartozunk.

Hála Istennek, és köszönet a Szűzanyának ezért a találkozóért, töltődésért! Hívjuk őket is, és mindenki mást is a következő,

április 14-én sorra kerülő gyerek- és ifjúági találkozóra, Gyömrőre!

 

A hétvége során készült képek – köszönjük Katus Norbinak – ide kattintva tekinthetők meg.