Esik eső karikára, a Kisebb Testvérek csapatára...

 

Kisebb Testvéreink a mai nappal megkezdték az idei táborokra való felkészülést.

És hát hogyan is kezdhette volna, ha nem Jézussal és a Szűzanyával? Szegedi atya a reggeli Szentségimádáson nem győzte hangsúlyozni: a Szűzanya segítségét és útmutatását kell kérnünk és követnünk, hogy gyermekeiként tudjunk szolgálni.

A templomnál melegebb helyen folytatva a töltődést, magunkkal és egymással foglalkoztunk. A következő kérdéseket kellett megválaszolnunk:

  •          Ki vagyok?
  •          Mi vagyok?
  •          Mi szeretnék lenni?

Nem csak közösségi szempontból voltak ezek fontos kérdések, bizonyára többünknek régen volt már ideje, hogy elgondolkodjunk a saját élethelyzetünkön, útjainkon, céljainkon.

A nap további részében mélyebbre eveztünk, amit egy szentírási igén való elmélkedéssel indítottunk:

„Atyának se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei.” (Mt 23,9) 

A hangsúly az első szón van: ATYA. Idei táborainkban ugyanis a család lesz a téma, amiről Szegedi atya három előadást írt nekünk. Mi is lehet ez a három? Hát persze! Az apa, az anya, és a gyermek. A mai napon az elsővel foglalkoztunk „mozaik-módszerrel” – tehát csoportonként dolgoztuk fel az előadás egy-egy részét: Szentháromság, Atya, Apa, Szent József. Ezeket azonban már nem fejtegetjük itt tovább, a táborokban sor kerül rá! ?

A KT-hétvége során cél az is, hogy kicsit összekovácsolódjon a Kisebb Testvérek csapata. Nagyszerűen szolgálta ezt a ma délutáni kvíz, amit az András-Patrik-Miki triónak ezúton is megköszönünk! ? Az informatikai háttérrel megfelelően megszervezett játék során csupa olyan kérdésekkel találkoztunk, amelyek a táborokról és rólunk szóltak, és gyakran még a kérdésekben szereplő személyek sem tudták a megfelelő választ. Sőt megtudtuk, hogy Gábriel Zoli évről évre ugyanúgy néz ki – a róla készült képek kronológiai sorrendje igen nehéz kihívásnak mutatkozott –, hogy Niki sátortársa nem a Márkó, hogy a KT-k jelentős része az EKG-ba (Egyetemi Katolikus Gimnázium) járt vagy jár most is, és hogy Vencel nem téliszalámit, hanem gumicukrot hord a táskájában. Azt még megemlítenénk, hogy a játékot az idei év első tábori promó videója nyitotta meg, amit reméljük, hogy már tűkön ülve vártok! Nem sokára megosztjuk! ?

A napot ugyanott zártuk, ahol megnyitottuk – Miklós Zalán atya elmélkedéseivel végigjártuk a keresztutat. Holnap pedig újra találkozunk egymással, és az Úrral.

Bátorítunk, hogy ha nem voltál ott a mai napon, de szívesen csatlakoznál még most a hétvégén, akkor ne maradj szombaton otthon! Várunk a sülyi plébánián! És nem csak a Kisebb Testvérek… ?

 

Néhány kép ízelítőként itt megtekinthető.