Örömmel Maglódon

A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség egy őszi találkozót szervezett, amelynek helyszíne, Barotai Endre atya meghívására, a maglódi plébánia volt.

A napot egy finom vajas kenyérrel kezdtük és egy jó meleg teával. A program első felében csoportokra oszlottunk és lehetőségünk akadt jobban megismerni egymást, nekünk fiataloknak. A gyerekekre külön foglalkozások vártak az általános iskolában, köszönhetően a hitoktatóknak és a sok segítő kisebb testvér kéznek.

Ezt követően egy fantasztikus tanítást hallgathattunk meg Skravanek Gábor atya előadásában, amelynek témája az öröm volt. Többek között szó esett az ISTENKAPCSOLATRÓL és annak ápolásáról. Egyik legfontosabb mondata a következő volt: „JOGOM VAN AZ ISTEN SZERETETÉRE, NEM KELL KIÉRDEMELNEM EZT.” Nagyon mély és gondolkodásra indító dolgokat hallhattunk. Az előadás után kiscsoportban dolgoztuk fel az előadást. Az én csoportom nagyon nyitott volt erre a témára, bátran és őszintén meséltek társaim a saját Istenkapcsolatukról. Majd az ebéd következett, méghozzá egy üstháznyi babgulyás, ami igazán jól esett mindenkinek! A mise előtt még rendeztünk egy nagy játékot a gyerekekkel (65 fő) és a fiatalokkal (60 fő). A napot is közösen, egy teltházas gitáros szentmisével zártuk, ahova már néhány szülő is érkezett.

Számomra a találkozó csodálatosan telt és nagy feltöltődésként éltem meg. Olyan emberekkel találkozhattam, akiket utoljára a nyári táborokban láttam.

Köszönöm az Istennek a sok hitoktatói munkát, a sok szorgos kezet, a program gondolatát és létrejöttének megvalósítóit, a nagyon-nagyon finom babgulyást, és a finom süteményeket! De legfőképpen a sok gyermek mosolyát, ölelését és azt a várakozást, amellyel már most a nyári táborokra gondolnak.

Bellók Julianna

Az érdeklődők ITT tekinthetik meg a találkozón készült fényképeket.
Sok örömet hozzá!
?